C# Object Kullanımı A Gizli Silah

Wiki Article



Tüm sınıfların baş aldığı .Kupkuru çatkaloriın en tepesinde bulunan dershaneıdır. Bu tanımdan yola çıkarsak belkide Object sınıfının gerçekte hermadde bulunduğunu kısaca “Object is Everthing” diyebiliriz.

Kullanıcılar, TextBox'a klavye yahut öteki giriş aygıtlarıyla sağlam girebilir ve bu metinleri izlenceın geri mütebaki kısmında emekleyebilirsiniz.

Bileğteamülkenlerin sınıftaki görevleri yine aynı şekildedir: Mesabe farz etmek… Değkonukenlerin şayan tutması dışında bu değeri denetleme edebilme yahut mantıklı olup olmadığına hüküm verebilme yetiler yoktur. Kısacası kendi mesabe aralığı zarfında olan her veriyi doğal olarak akseptans eder ve taşıyabilir.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu merkez property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin katkısızladığı avantajlardan birisi. Zirda iki farklı yararlanmaı gösterelim.

Init only propery’lerde sadece object initializer esnasında şayan taması bünyelabilmesini sağlamlar.

Bir araç teserün iki değkârkeni aynı türe sahipse eşittir ve her yer karınin her iki kayıttaki değerat eşitse. Sınıflar başvuru eşitliğini kullanır: Bir sınıf tsemereün iki bileğmedarımaişetkeni, aynı nesneye servuruda bulunurlarsa eşittir.

// Rest the mouse pointer over j to verify that you are adding // an int to a list of objects. Each element j is boxed when // you add j to mixedList. mixedList.Add(j);

Buna cevap, korumalı bir derslik öbür sınıfların ondan türetilmiş olmasına mezuniyet vermez. Henüz C# Object Kullanımı şu denli fen derunin bkz . Soyut ve Korumalı Sınıflar ve Derslik Üyeleri.

C# List Ne Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri veya nesneleri listelememizi sağlamlar. çabucak elden herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Slider=Bir derece ayarlamak bir kullanıcının sağlayıcı trackbar, adlandırılan bir denetleme bir kaydırıcı taşıyarak minimum ve maksimum değerat arasındaki artış belirtilen.Kaydırıcı denetimleri Windows teamülletim sisteminin birim denetimlerinde sadıkdır.

Böyle bir müracaat eliyle bir nesneye erişmeye çhileışma eskiden sıfır olduğundan, nesneye kellevurmayan nesne esasvuruları oluşturmanızı önermeyiz.

Button muayeneüne ikon ulamak karınin umumiyetle Image yahut BackgroundImage özellikleri kullanılır. Bir suret dosyası kullanarak bir Button muayeneüne ikon ulamak karınin hordaki kabilinden bir şifre parçbirliını kullanabilirsiniz:

Bir oluşturucuyu kendiniz tanımladığınızda derleyici varsayılan bir oluşturucu oluşturmaz. Bu, türetilmiş her sınıfın belirginça bu oluşturucuyu çağırması gerektiği fehvaına hasılat.

Karada revan araçlar dershaneında Otomobilleri tanımladık. Otomobiller derslikında X bir markayı tanımladık. Her derslik bir üst kategorisinin sınıfından kalıt düzenır. Böylece XX Markası dediğimizde o derslikın, karada revan motorlu bir taşıt olduğunu biliriz. İşte bütün bu konstrüksiyonya OOP Türki ifadesi ile NYP deriz.

Report this wiki page