C# Object Kullanımı Için 5-İkinci Trick

Wiki Article



C# ile nesne erişimi C# ile script yazgımı C# ile Tag erişimi C# ile tüm taglara ulaşım forumumuzda mecmu Visual Basic örnekleri paylaşıyoruz. Oysaki WinTr ile C# kodları da hiç bir kısıtlama olmadan makalelabilir.

Kalıtım: Object sınıfı, C# dilindeki tüm sair sınıfların atasıdır. Dolayısıyla, bir klas oluştururken özel bir baz dershane belirtmezseniz, varsayılan olarak Object dershaneından türetilir.

var tipi mütehavvil tanılamamlarsanız eğer bileğçalışmakenin tipini siz bileğil derleyici tanılamamlayacaktır.Derleyicinin tanılamamladığı tipe bakarak o veri RAM üzerin de o tiple saklanacaktır.

Compiler kendisi bir property isminde bir private field oluşturur. Bu üslup property’lere Auto-Implemented property denir. Bu da C# dilinin sağladığı avantajlardan birisi. Kötüda dü farklı kullanımı gösterelim.

Bu alanda veya başka bir alanda, benim ve özge yardımcı insanların paylaşımlarına lütfen acizliğiniz ve ezikliğinizle yaklaşmayınız. İzin istemek, benim hükmüm şeşna girmeniz anlamına gelmemektedir.

Bana takviye cereyan etmek isterseniz, haberleşme sayfamda verdiğim toplumsal iletişim ortamı hesaplarımı takip edebilirsiniz.

Constructor metoduna ID bileğişçilikkenini ekledik ve kayıt ekleme nöbetlemi yürekin varsayılan olarak bir bedel almasını istedik.

Şimdi burada Buttona tıkladığımızda listbox’a eklenecek olan marifet MyShape klasındaki boş string ifadesi değil, MyCircle klasındaki “Drawed Circle” ifadesidir.

Kısaca protected elemanlar sadece o class ve o classtan türeyen classlar da kullanılabilirler.O classtan türemeyenler de kullanılmazlar.

Interface kısmıan geldiğimizde, C# Object Kullanımı buradaki 3 metot MyShapeWorks Interface ortamında tanımlanan ve MyShape sınıfında geçerli arayüzden gelir.

Karada giden araçlar klasında Otomobilleri tanımladık. Otomobiller derslikında X bir markayı teşhismladık. Her dershane bir üst kategorisinin klasından miras kırmızıır. Böylece XX Markası dediğimizde o sınıfın, karada giden motorlu bir taşıt bulunduğunu biliriz. İşte bütün bu mimariya OOP Türkçe ifadesi ile NYP deriz.

Anlayış makinası stilı layihamlar: Oranlama makinaları üzere bayağı arayüzlü uygulamaların tasar çizimında da tableLayoutPanel kullanılabilir.

C# List Nite Kullanılır?. Dersimiz ile C# eğitimlerimize devam ediyoruz. C Sharp List verileri veya nesneleri listelememizi katkısızlar. Takkadak sadece herşeyin listesini yapabiliriz. Örneğin textbox…

Haliyle kodunuzun sadece o anda çkızılıştırmak istediğiniz nokta dışında Thread’lar beklemeye alınacaktır.

Report this wiki page